Preot Constantin Patacă

Preoți slujitori Decembrie 22, 2011

Sunt născut în anul 1973, 11 februarie în satul Luminiș, comuna Piatra Șoimului, Județul Neamț.

Am urmat cursurile Școlii NR.1 Canton în comuna Piatra Șoimului, după care între anii 1989-1991 am absolvit școala profesională profil mecanic din SIBIU - Liceul de Construcție. Paralel am urmat și cursurile liceale la seral în SIBIU, urmând apoi clasa a 13-a la LICEUL INDUSTRIAL din comuna Roznov.

În anul 1993 am fost încorporat și am satisfăcut stagiul militar în jud. GORJ și Dâmbovița-UM 0658-Jandarmi, cu gradul de sergent în rezervă.

În anul 1995 m-am înscris la examenul de admitere la Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Dumitru Staniloaie ‘’Iași, sectia Pastorală, fiind declarat admis.

Între anii 1995-1999 am urmat cursurile Facultății de Teologie Pastorală-zi, pe care le-am finalizat cu licența în Istoria Bisericească Universală sub îndrumarea Preotului Profesor Conferențiar Dr. Nicolaie Chifar. Tot în această perioadă am urmat și o pregătire practică la strană: trei ani cântaret la Biserica ,,SF.GHEORGHE LOZONSCHi’’ și un an la Biserica ,,MITOCUL MAICILOR’’ Iași.

În luna august 1999 am participat la examenul de Capacitate preoțească de la Durău pe care l-am absolvit cu media 9,40. Astfel am obținut parohia N.BĂLCESCU II din localitatea FLAMÂNZI, jud.BOTOȘANI, nou înființată, fără biserică și fără casă parohială.

Începand cu 1 SEPTEMBRIE 1999 am fost numit official preot pe seama parohiei N.BĂLCESCU II Flămânzi, jud.BOTAȘANI, Protopiatul Hârlau.